Noworoczne spotkanie nauczycieli ZNP SEiR w „BROWARZE”

emer1

Tradycyjnie, Nowy Rok emerytowani nauczyciele rozpoczynają od opłatkowego spotkania. I tym razem 29 stycznia 2014 r. w pomieszczeniach „Stołówki” w Browarze zasiadło 140 osób. Swoją obecnością zaszczycili: burmistrz Antoni Szlagor, wiceburmistrz Marek Czul, Barbara Kliś- radna RM, Janina Czul- kierownik MZSIP i prezes Oddziału ZNP w Żywcu- Małgorzata Pawlik.
   Przewodnicząca SEiR Katarzyna Stwora zainicjowała śpiew kolęd, co chętnie podchwycili nauczyciele. W swoim wystąpieniu burmistrz w ciepłych słowach złożył noworoczne życzenia obecnym nauczycielom i ich rodzinom, po czym przekazał informacje dotyczące ważnych inwestycji w Żywcu, jak budowa mostu na Sole, i budowa nowego szpitala. Temat niezwykle ważny, nie cierpiący zwłoki, interesujący każdego mieszkańca Żywca.
  Katarzyna Stwora zapoznała członków SEiR z planami wycieczek krajowych i zagranicznych na rok 2014. Omówiła również sprawy bieżące. Maria Bryś- wiceprzewodnicząca SEiR w uzupełnieniu, poinformowała o planowanych wyjazdach na spektakle do teatru.
  Spotkania noworoczne, również z okazji Dnia nauczyciela, liczne grono b. nauczycieli bardzo sobie ceni, gdyż może się spotkać, aby porozmawiać, podtrzymać znajomości, pobyć razem przy uroczystym obiedzie. Nie bez znaczenia jest wzniesienie toastu lampką wina. Znany muzyk również nauczyciel Jacenty Ignatowicz grą na listku i nie tylko, stworzył kameralną, świąteczną atmosferę. Zdjęcia oddają klimat udanego spotkania.

autor: B. Fryś- Dzikowska

emer2