Siatkarskie zmagania drużyny ZNP w Tvardosinie

1
Kolejny turniej siatkówki pracowników oświaty za nami. Tym razem wracamy z szóstym miejscem z zawodów w słowackim Twardoszynie.

19 marca reprezentacja żywieckiego oddziału ZNP brała udział w międzynarodowym turnieju siatkarskim w Twardoszynie. Oprócz tradycyjnie bardzo mocnych ekip ze Słowacji w zawodach brały udział reprezentacja Powiatu Złotoryjskiego, drużyna Ren-but Złotoryja oraz zawodnicy i zawodniczki z francuskiego Wittelsheim.
2 3 4
Żywiecka drużyna z Kamilą Pawlus, Kamilą Sidor, Krzysztofem Tlałką, Grzegorzem Mrózkiem, Jackiem Gancarczykiem, Krzysztofem Suchańskim, Dariuszem Żakiem i Mateuszem Kachlem w składzie (warto dodać, że w turnieju uczestniczyły też dwie inne nasze zawodniczki Małgorzata Mrózek i Ewa Piątek – tym razem „wypożyczone” do drużyny ze Złotoryi, oraz że wspierała nas – jak zwykle – prezes oddziału Małgorzata Pawlik) zaczęła turniej bardzo dobrze, wygrywając 2:0 z reprezentacją Powiatu Złotoryjskiego, by później po zaciętej walce ulec drużynie z Twardoszyna. Trzeci mecz przyniósł kolejne zwycięstwo nad Wittelsheim i wiadomo było, że potrzebne są dwa wygrane sety, by być w półfinale. Niestety, nie udało się, zabrakło tylko jednego punktu! (1:1 z Ren-butem w ostatnim meczu grupowym). Ostatecznie drużyna ZNP Żywiec zajęła szóste miejsce.

5 6 7 8 9
Turniej przebiegał jak zwykle w serdecznej atmosferze, bo przecież ideą tego typu spotkań, oprócz rywalizacji sportowej, jest integracja środowisk nauczycielskich i innych. Dlatego z niecierpliwością czekamy na następny, który odbędzie się tym razem w Żywcu.

autor: Krzysztof Tlałka

10