Sportowcy nagrodzeni

nag1

16 maja w Starym Zamku w Żywcu odbyło się uroczyste wręczenie nagród i wyróżnień Starosty Żywieckiego oraz Burmistrza Miasta Żywca za wybitne osiągnięcia w dziedzinie sportu za rok 2013.

Zawodnicy reprezentowali takie dyscypliny sportowe jak łucznictwo, lekkoatletyka, biathlon, podnoszenie ciężarów, skoki narciarskie i tenis stołowy. Nagrody w imieniu władz samorządowych wręczyli: Starosta Żywiecki Andrzej Zieliński, Burmistrz Miasta Żywca Antoni Szlagor, Wicestarosta Żywiecki Andrzej Kalata, Wiceburmistrz Miasta Żywca Marek Czul, Przewodniczący Rady Powiatu Edward Płonka, członek Zarządu Powiatu Marek Kuniec.

nag2

Uroczystość była także okazją do podziękowania za działalność w dziedzinie upowszechniania sportu, kultury fizycznej i rekreacji ruchowych w środowisku nauczycieli. Podziękowania zostały przekazane na ręce Prezes Związku Nauczycielstwa Polskiego w Żywcu Małgorzaty Pawlik, która bardzo aktywnie działa na tym polu.

Ceremonię wręczenia nagród uświetniły występy zespołu tanecznego Ego Dance działającego przy Miejskim Centrum Kultury w Żywcu pod kierownictwem Pani Edyty Mikołajczyk

Uroczystość zorganizowana była przez Wydział Turystyki, Kultury, Sportu i Promocji Powiatu Starostwa Powiatowego w Żywcu oraz Wydział Kultury, Promocji i Współpracy z Zagranicą Urzędu Miejskiego w Żywcu.

nag3

tekst: www.starostwo.zywiec.pl