VI Ogólnopolski Turniej Halowej Piłki Nożnej Pracowników Oświaty [Milówka]

1

W Milówce w dniu 8 lutego 2014 został rozegrany VI Ogólnopolski Turniej Halowej Piłki Nożnej Pracowników Oświaty. Tradycyjnie organizatorem tego turnieju jest Oddział ZNP w Żywcu z prezes Małgorzatą Pawlik, a współorganizatorami Zarząd Główny ZNP Warszawa, Zarząd Okręgu Śląskiego ZNP, Burmistrz Miasta Żywca, Starostwo Powiatowe w Żywcu, Dyrektor Gimnazjum w Milówcem Dyrektor ZSME w Żywcu, Wójt Gminy Milówka – Robert Piętka. Partnerami turnieju są: Salon Komputronik, Agnieszka Kulik oraz gazeta „Nad Sołą i Koszarawą”. Po przywitaniu gości przez prezes ZNP Małgorzatę Pawlik i wystąpieniach władz Związkowych i Lokalnych w dynamicznym programie tanecznym wystąpił zespół „Twister” z ZSME w Żywcu pod kierownictwem Anny Kamińskiej.

3
4
4a

W turnieju wzięło udział 8 drużyn podzielonych na 2 grupy, czas gry 10 minut, a mecze sędziowali Mieczysław Przerwa i Andrzej Solarz. Pomimo zaciętej rywalizacji zawody przebiegły sprawnie i wszyscy uczestnicy byli bardzo zadowoleni.

6

Mecze półfinałowe zakończyły się wynikami:

1. Rybnik – Żywiec 4:3
2. Czerwionka-Leszczyny – Zgierz 1:0

Mecz o 3 miejsce:

Żywiec – Zgierz 1:0

Mecz o 1 miejsce:

Rybnik – Czerwionka-Leszczyny 3:2

Po zakończonych meczach drużyny otrzymały dyplomy i nagrody, a pierwsze trzy zespoły puchary i medale, które wręczali: V-ce Prezes ZG ZNP Jarosław Czarnowski, Prezes Śląskiego Okręgu Aleksandra Rezler, Wójt Robert Piętka, Przewodniczący Rady Gminy Krzysztof Kamiński, Prezes Małgorzata Pawlik. Najlepsi zawodnicy poszczególnych drużyn otrzymali statuetki piłkarza. Miłym akcentem na zakończenie imprezy było ognisko i kulig z udziałem kapeli góralskiej.

2
5