VII Międzynarodowy Turniej Pracowników Oświaty w Piłce Siatkowej 2015

1 2W hali sportowej w Żywcu-Oczkowie został rozegrany 13 czerwca 2015r. VII Międzynarodowy Turniej Pracowników Oświaty w Piłce Siatkowej. Organizatorem turnieju był Zarząd Oddziału ZNP w Żywcu z Prezes Małgorzatą Pawlik, którą wspierały: Małgorzata Data, Bernadetta Caputa, Małgorzata Szatanik, Katarzyna Żywczak, a nad techniczną stroną turnieju czuwał Jerzy Pawlik. W turnieju wzięło udział  drużyn: Tvrdosin (Słowacja), Wittelsheim (Francja), Starostwo Powiatowe Złotoryja, Ren-But Złotoryja, ZNP Żywiec – te zespoły spotykają się także w swoich miastach na turniejach – oraz drużyny: ZNP Dąbrowa Górnicza, Opole i Wrocław. Przed rozpoczęciem turnieju wystąpił z ciekawym i dynamicznym programem zespół taneczny „Twister” z ZSME w Żywcu, który prowadzi Anna Kamińska. Również ciekawie wokalnie zaprezentowała się Emilka Mrowiec z ZSP nr 2 w Żywcu-Oczkowie. Uroczystego otwarcia dokonali V-ce Starosta Żywiecki Stanisław Kucharczyk oraz Barbara Redkowska V-ce Prezes Śląskiego Okręgu ZNP.

3 4 5Kolejny turniej dostarczył sporo emocji sportowych, a także był wspaniałą zabawą zarówno dla zawodników jak i kibiców. Drużyny biorące udział w turnieju otrzymały dyplomy i upominki, a trzy najlepsze zespoły medale i puchary. Najlepsi zawodnicy poszczególnych drużyn otrzymali pamiątkowe statuetki. Rozegrano 22 mecze, które sędziowały siatkarki, uczennice ŻAPN w Żywcu. Wieczorem uczestnicy turnieju spotkali się na wieczorze integracyjnym z kolacją.

Wyniki turnieju:

Grupa A:
Tvrdosin                    3   6
Ren-But Złotoryja      3   3
ZNP Żywiec                3   2
Wittelsheim                3   1

Grupa B:

Dąbrowa Górnicza      3   6
Starostwo Złotoryja     3   6
Opole                          3   2
Wrocław                      3   0

Wyniki finałów: