VIII Ogólnopolski Turniej Halowej Piłki Nożnej Pracowników Oświaty [Milówka]

0W Milówce w sobotę 13 lutego 2016r. został rozegrany VIII Ogólnopolski Turniej Piłki Nożnej Pracowników Oświaty. Organizatorem turnieju był Związek Nauczycielstwa Polskiego w Żywcu z Prezes Małgorzatą Pawlik, a współorganizatorami Zarząd Główny ZNP Warszawa, Gimnazjum w Milówce z Dyrektorem Tadeuszem Pytlem, Zarząd Okręgu Śląskiego ZNP, Burmistrz Miasta Żywca, Starostwo Powiatowe w Żywcu i Wójt Gminy Milówka Robert Piętka.

0aW otwarciu turnieju uczestniczyli i mecze oglądali: Prezes ZO ZNP Grażyna Pisarska, V-ce Prezes Okręgu Śląskiego Zbigniew Dworecki, V-ce Starosta Żywiecki Stanisław Kucharczyk, V-ce Burmistrz Żywca Marek Czul, Prezesi ZO ZNP: Czerwionka-Leszczyny – Grażyna Strzelecka, Węgierskiej Górki – Jadwiga Dziedzic, Milówki – Grażyna Pydych-Babicka, Wójt Gminy Milówka – Robert Piętka oraz Przewodniczący Rady Gminy Milówki – Krzysztof Kamiński.

4W turnieju udział wzięło siedem drużyn. Mecze rozgrywano systemem „każdy z każdym”, czas gry wynosił 12 minut. Mecze sędziowali Mieczysław Przerwa i Andrzej Solorz. Obsługę techniczną oraz sekretariat turnieju prowadził Jerzy Pawlik. turniej został sprawnie przeprowadzony, a na parkiecie trwała zacięta rywalizacja, bowiem zespoły były wspierane mocnym dopingiem (najbardziej aktywne były barwnie przystrojone panie z ZNP Czerwionka-Leszczyny).

1 2 3Na zakończenie turnieju wszystkie zespoły otrzymały drobne upominki, nagrody, dyplomy, a trzy najlepsze drużyny otrzymały puchary. Wszyscy zawodnicy zostali udekorowani medalami, które wręczali Małgorzata Pawlik, Zbigniew Dworecki, Wójt Robert Piętka, Dyrektor Wydziału Oświaty Andrzej Widzyk. Wyróżniono najlepszych zawodników drużyn biorących udział w turnieju pucharkami. Nagrody otrzymali: Michał Pszczółka – Cieszyn, Łukasz Sznabel – Rybnik, Kamil Gruszkiewicz – Czerwionka-Leszczyny, Lucjan Wojna – Milówka, Rafał Wnuk – Zawiercie, Dawid Grajewski – Zgierz, Kamil Żołna – Żywiec. Po turnieju uczestnicy spotkali się na wspólnej kolacji.

Tabela końcowa:
1. Cieszyn  16pkt