Wyjazd do Teatru Rozrywki w Chorzowie

Untitled-1

Zarząd Oddziału Związku Nauczycielstwa Polskiego w Żywcu organizuje wyjazd do Teatru Rozrywki w Chorzowie na karnawałowy koncert SYLWESTER BIS.

Termin: 11.01.2014 (sobota)
Godzina: 15:00
Wyjazd: 12:15 (parking marketu LIDL)

UWAGA! Zgłoszenia uczestników do 24.11.2013 r.

SYLWESTER BIS jest skróconą wersją Koncertu Sylwestrowego. Tym razem koncert będzie przypomnieniem najbardziej udanych propozycji muzycznych, wybranych ze wszystkich poprzednich koncertów sylwestrowych. „Maski, maseczki, maskarady”, „Baw się razem z nami”, „Spacerkiem po Unii”, „Kwiat jednej nocy”, „Coż wiemy o miłości”, „Znacie? To posłuchajcie!”, „Przeżyj to sam”, „Bądź gotowy dziś do drogi”, „Nagłe zastępstwo” oraz „Rozrywka-Hit-Festiwal” – to tylko niektóre tytuły „Rozrywkowych” koncertów sylwestrowych, które od początku cieszą się uznaniem, i które dają nam wszystkim niepowtarzalną możliwość obcowania z najpiękniejszymi piosenkami z Polski i świata. Koncerty w Teatrze Rozrywki zawsze komponowane były tak, by piękne wokalnie wykonania okrasić odrobiną aktorskiej interpretacji – czasami dramatycznej, czasem wywołującej wzruszenie, a najczęściej – budzącej śmiech. Pastisze były bowiem zawsze ulubioną metodą na interpretację, bywało, że bardzo poważnych w warstwie literackiej songów. Tak będzie i tym razem.

Pomysł i scenariusz koncertu: Anna Ratajczyk, reżyseria: Dariusz Miłkowski, choreografia: Katarzyna Aleksander-Kmieć i in., scenografia: Grzegorz Policiński, kostiumy: Elżbieta Terlikowska, Dorota Roqueplo, kierownictwo muzyczne: Jerzy Jarosik

Występują: aktorzy, zespół wokalny, baletowy i orkiestra Teatru Rozrywki pod dyrekcją Jerzego Jarosika
dyrygenci: Wojciech Gwiszcz, Joseph Herter, Jerzy Jarosik