Znp Garwolin

1 vote, 5.00 avg. rating (88% score)

Strajk ZNP

Związek Nauczycielstwa Polskiego został założony w tysiąc dziewięćset trzydziestym roku. Na chwilę obecną prezesem związku jest Sławomir Broniarz. ZNP zrzesza u siebie nauczycieli, wychowawców, wykładowców, profesorów i pracowników oświaty. Od wielu lat ZNP zmaga się z niskimi płacami nauczycieli oraz innymi problemami. Dosłownie przed chwilą został ogłoszony dzień rozpoczęcia strajków. Strajki rozpoczną się ósmego kwietnia, bardzo prawdopodobne, że aż do odwołania. O odwołaniu zadecyduje, które odbędzie się dwudziestego piątego marca, w szkołach placówkach. Jeśli ilość głosów wyniesie powyżej pięćdziesiąt procent, to strajk będzie bardzo możliwy. Władze Związku Nauczycielstwa Polskiego przekonują, że strajki są konieczne i pomogą w późniejszym nauczaniu dzieci. Jeżeli do rozpoczęcia strajków dojdzie, to możemy sobie wyobrazić co wtedy będzie. Przekładanie tegorocznych matur, chaos w rekrutacji na studia, zaprzestanie nauki w podstawówkach i znikających już gimnazjach. Ostatecznego werdyktu dowiemy się niebawem.